Säckhandskar : handskar för säckträning

Säckhandskar

Säckhandskar är boxningshandskar som du använder precis som det låter som för att slå mot säckar. Ett par bra säckhandskar skyddar dina händer så att du slipper få ont av träningen och kan träna längre. De skyddar även utrustningen. Säckhandskar har lite lättare stoppning så att du känner slagen men samtidigt inte skadar dig. På engelska så heter säckhandskar bag gloves.

 

Hur använder du säckhandskar?

Du lindar händerna med en gasbinda precis som vanligt om du vill, sätter på dig handskarna och sedan är det bara att köra.

 

 

 

 

Här så visar Paolo Roberto hur det går till.

säckhandske

Storleksguide

Boxningshandskars storlek mäts i ounces(oz), alltså vikten. En ounce är 28 gram. Vikten avgör hur mycket stoppning som är i handsken. Desto mer stoppning desto mer skonsamt för dina händer men även för objektet som får motta dina slag.

  • 10 oz Det här här är utmärkta säckhandskar. Även matchshandske eller vid mittsträning.
  • 12 oz Säckhandskar med lite mer stoppning som även kan användas försiktigt vid lite lättare sparring.
  • 16 oz Lite tjockare handskar men det kan vara utmärkt om du har mycket kraft eller du bara vill vara varsam. Är även mer passande för sparring.

 

Man kan vara lite orolig för att storleken inte ska passa när man handlar över nätet men då kan man känna sig trygg i att det går att lämna tillbaka sina handskar för att få rätt modell.

 

Material

Billigare handskar är oftast gjorda av ett syntetiskt material eller konstläder och de dyrare i vanligt läder. Stoppningen kan vara för mjuk så att du känner knogarna som går igenom och det gör helt enkelt lite ont. Det är värt att köpa en lite bättre handske för de håller längre.

 

Detaljer

Det finns lite olika val att göra när det gäller säckhandskar. Du kan välja om du vill köpa säckhandskar där tummen är fri.

 

Var hittar jag säckhandskar?

Vi har vårt sortiment här.